Mat og måltider er en vesentlig del av hverdagen og viktig både for psykisk og fysisk helse, for trivsel og for funksjonsnivå. Riktig ernæring og det gode måltid er et av fokusområdene i senterdriften.
Maten som produseres på senterkjøkkenene følger retningslinjene fra Nasjonalt råd for ernæring.
Ernæring er et satsingsområde i pleie og omsorgstjenestene i Sandefjord kommune. Dette omtales nærmere i handlingsplanen Leve hele livet i Sandefjord.
Produksjonskjøkken og mottakskjøkken
Det meste av maten som selges i kafeteriaene produseres på senterets kjøkken. Forsmannsenteret, Solvangsenteret, Framnessenteret, Bugårdsenteret og Engveiensenteret har det som kalles produksjonskjøkken. Ranviksenteret, Møylandsenteret og Aagardstunet har mottakskjøkken; det vil si at mesteparten av middagen som serveres her leveres ferdig fra et av de andre sentrene, men noe produseres også på stedet. All kald mat produseres på det stedlige kjøkkenet. Parkensenteret har ingen produksjon og får levert mat fra Bugårdsenteret.