Anita Lusha, Chris Thomas Hansen Skogstad, Kaja Tveite og Mari Vereide Anmarkrud er OUT.
Sigfrid Kvasjord
– Vi skal være tilgjengelig for alle ungdommer som oppholder seg i Sandefjord, understreker Chris Thomas Hansen Skogstad, en av de fire som nå utgjør OUT, Oppsøkende ungdomstjeneste.
De som jobber i OUT hadde fredag invitert en lang rekke med viktige samarbeidspartnere til et møte, der målet var å bli litt bedre kjent med hva OUT er og bør være.
Kommunalsjefene Kristin Flåtten (KBU) og Erik Rastad (KIF) innledet møtet med å påpeke hvor viktig det har vært å få på plass et tiltak som OUT. De viste til at det de siste årene har vært en del problemer i enkelte deler av kommunens ungdomsmiljø. OUT skal være med på å gjøre de unge i Sandefjord tryggere, vise dem vei til hjelp med det de strever med, samt en støtte for de unge der de ferdes.
– Vi ønsker å ha dere i OUT mest mulig ute, der de unge er, ikke så mye inne på møterom, slo Flåtten fast.
Mange beskrivelser av ungdomsmiljøet
OUT består som nevnt av fire personer med ulik bakgrunn som skal være tilgjengelig for de unge hele uka.
– Dere kommer til å se oss på McDonalds, Hvaltorvet, i Andebu og i Stokke. Vi skal være der de unge er, understreket OUT-gjengen i sin presentasjon.
Et av målene med fredagens møte var å bli bedre kjent med de som daglig er i kontakt med ungdom, og forsøke å komme litt nærmere svaret på hvor OUT skal være, og når de skal være ute. Teamet var også interessert i å vite mer om hva de frammøtte voksne mente var beskrivende for ungdomsmiljøet i Sandefjord kommune i dag. Og svarene var mange:
Mangfoldig, utfordrende, spennende, sammensatt, mobbing og rus var noen av stikkordene som kom opp. OUT-Chris valgte da å påpeke at teamet allerede har rukket å bli kjent med en del av kommunens unge gjennom feltarbeid siden oppstarten i oktober. Og hans hovedinntrykk var klart:
– Det er mye fin ungdom i Sandefjord. Det er vår generelle oppfatning. Og så er det noen som ikke har det så greit, og de skal vi få en relasjon til, lovet han.
Dette er OUT-teamet
- Anita Lusha, barnevernspedagog med erfaring som miljøvernterapeut fra blant annet ungdomsskole
- Kaja Tveite, sosionom og fengselsbetjent med erfaring fra blant annet kriminalomsorgen
- Chris Thomas Hansen Skogstad, barnevernspedagog med erfaring fra blant annet psykisk helse og institusjoner
- Mari Vereide Anmarkrud, sosionom med 14 års erfaring fra ulike NAV-kontor der hun jobbet med sosiale tjenester
Det var rundt 50 personer som deltok på møtet fredag. Dette var representanter fra:
KBU, KIF, Varden ungdomsskole, Breidablikk ungdomsskole, Bugården ungdomsskole, Skagerak skole, PPT, NAV ungdom, Politi, Ranvik ungdomsskole, Oppfølgingstjenesten (OT), Psykisk helse – PHR, PHBU, SVGS, Skolehelsetjenesten, HFU, Barnevern, Koordinerende enhet, Stokke Ungdomsskole, SLT, Wang ungdomsskole, rådgivende enhet for russaker, forebyggende avhengighet, feltpleien og Thorøya Ungdomshjem.